...

|
susah sangat ke nak bertolak ansur? eh susah sangat ke nak tolong orang? aku ingat yg dulu tu yg terakhir, tapi jd balik. knp orang suka pijak kepala aku? kalau lepas orang tu dah pijak kepala aku, and aku mesti tau diorang akan cakap "puteri ni bodoh la.bg je apa orang nak.ye kan aje apa orang cakap", moron listen here.. aku bukan bodoh tapi aku nak bgtahu, aku ada lagi rasa simpati untuk menolong orang and bukan mempergunakan sesiapa..this fake attitude wont be worthless laa. aku xcakap aku berpura-pura, tp orang akan tengok aku macam tu. tapi kalau dengan my siblings pun aku ada geti rasa bertolak ansur, xkan lah dengan kawan2 aku xde rasa macam tu. aku bukan nak cerita aku baik sangat, tapi aku nk bgtahu ciri2 yg aku ada yg buat korang cakap aku bodoh, tp korang sendiri tak ada..jd nyaa korang jeles kat aku kan. how lame. go die pls dgn perangai mempergunakan orang and tak rasa sikit bersalah and tak rasa nak ucap sepatah perkataan "terima kasih". aku banyak dah berterimakasih sampai satu masa, sekarang ni juga aku dah malas nk cakap dah ayat tu,rasa macam sia2 menolong orang yg tak berterimakasih tapi aku yg terhegeh2 ber"terimakasih" n "sorry".

I MISS YOUU :(

|


I LOVE YOU...


ini memang merepek tiba2 je kan.tak penah aku publish kt orang gmbr2 kami.tp baru satu ni je.cukup la.

he encourage me utk buat terbaik.dgn campur doa2 nya,doa2 dari mummy, abah.mmg aku sayang mummy, abah, muhsin(ocen) sangat!


p/s:oh tak lupa untuk kawan2 lain juga.terimakasih sangat :))

jangan menerus menghukum

|
ok firstly, hidup aku skrg upside-down,kdg2 aku hepi kdg2 aku ada mslh jiwa. tp mslh yg xdapat di-interpretasikan.

aku paling tak suka orang tak hiraukan masalah aku, pdhl aku terhegeh hegeh hiraukan masalah dia. aku bukan nak balasan yg sebaik baiknya, aku cuma mintak tolong sikit je. knp tak boleh bagi? bila kau betul2 terdesak, aku tolong kau, tp bila sampai aku yang susah, sikit je & baru sekali aku mintak tlg, kenapa tak boleh nak bg? pdhl, kau yg banyak kali mintak tlg aku, aku bg walaupun aku MENYAMPAH!! aku tetap bagi. aku menyampah sebab salah kau sendiri yg pemalas nak gila. bila belum sampai masa kau tak buat apa yg kau patut buat, tp bila dah sampai masa, kau terus cari aku untuk tunaikan hajat kau, nafsu yang mendorong untuk mementingkan diri sendiri! sekarang, org yg tak berpuas hati lah ditindas! semua tak elok dimata orang. tengok lah nanti bila kau dah mula ada kerjaya sendiri, kau akan ditindas balik! ye memang aku/kami2 tak pandai, tp jgn ambil kesempatan ok honey!

sbnrnya bkn pasal ni aku nk cerita...

skrg aku cuma nak kawan aku tolong bgtau apa salah aku sampai skrg kami dah tak bertgeur. mana silap aku tolong bgtau, jgn terus lari dari aku.

aku fikir ini mungkin balasan untuk aku sbb dulu aku pernah buat kawan baik aku. dimana dulu,pada mulanya, aku mmg marah sikit dgn dia tapi aku terus menerus lari kn diri dari dia tanpa beritahu kesalahan dia. dan skrg aku yg terkena balik macam mana aku buat dekat kwn baik aku yg dulu.

dan sekarang; JANGAN TERUS MENGHUKUM AKU. kerjasama amat dihargai.

sincerely,
puteri afiza

masak

|
harini rasa rajin pula. masak bg buzz sikit. tapi tak sedap. takpe asalkan mencuba dan rajin memasak. umur semakin tua. esok daging masak lemak cili api ke masak daging kicap?? buntu. malam ni pegi kedai beli barang dapur esok kita masak yg lain bagi lg kawan2 hahaha mcm chef. mandi dulu buhbye

rasa macam takde motif

tak habis fikir

|
OMG! wuts wrong with puteri hari hari macam ni?? sedih hari hari? emosional hari hari? fikir benda tak kan jadi hari hari? ya Allah! dewi thanks everything. dewi je faham aku. tolong. aku dh rasa macam macam..WTHeck?? i shud move on. cmon' puteri. u're in the wrong side. make decision tak fikir perasaan oranglain. dia bukan binatang. tolong. aku tak tau nak buat apa.tak kan nk straightfrwrd dengan 2nd person? gila kau? im not dat brave && 1st person aku sayang lagi. tapi kalau dah dengan 1st person again, 2nd person still ada dalam hati. apa puteri ni cakap?? tak faham lah. sampai bila nye ni? nak tunggu je apa nak jadi jadi? macam tu? tolong nak nangis T.T tunggu je masa yang tentukan? macam tu? okay. tunggu masa is d best! because im not dat brave nak face orang untuk meluah2kan ni. S***!

memang bosan

|
harini khamis; esok jumaat; sabtu dah balik. barang tak kemas lagi. banyak sangat barang ni. memang dah tak boleh tidur lambat. risau bangun lambat naik sem ni. memang seronok naik dapat jumpa kawan, tp naik nanti nak kena kemas rumah, dapur takde, fridge takde, macam macam lg takde. tak kan nk makan dekat luar je, habislah duit. oh tp memang aku buang je semua yg aku rasa tak diperlukan dalam rumah tu. sorry ye sebab main buang tanpa bertanya ex-housemate HEHE :) insayallah boleh buat dengan sempurna haiihh. lg satu ni, kalau lah aku sakit siape nak jaga? fara, long dah takde. siape nak bawak pergi klinik? insyallah tak sakit. aku ni orang kurang vitamin, jadi lah macam macam sakit. insyallah kuat. okay. get ready je jumaat ni sebab nak balik sabtu ni. INSYALLAH!

made my day

|
oh ye..td baru balik dr danga lepak dengan dewi tepi pantai tu straight ke lappy baring sampai sekarang. aku cerita from A to Z masalah aku. yes if only "you", dengar apa dalam hati aku. dua-dua nye pun. sekarang aku boleh cakap hati aku sometimes no && yes. wth! betul betul lah.puteri kan dh besar, dah boleh buat keputusan yg memang WOW! tolong lah. mana pergi hati yg dulu? semua salah aku. dah laaa.tak boleh lagi cerita panjang.
p/s: kenapa kau muncul? u ruins evrything.

ty | putet

if only i can see you

|
i've no words to say to express my feelings





Kekasihku jangan bersedih lagi
Keringkanlah titisan airmata di pipi
Kekasihku tabahkan hatimu
Sekalipun tak pernah terduga
Halangan yang melanda
Melenyapkan impian bersama
Jangan dikesali atas apa yang terjadi
Mungkin rahmat sebaliknya
Membuahkan bahagia

Kekasihku aku tahu
Kita sama saling percaya
Tidak pernah ada dusta
Kasih antara kita
Jangan berduka
Jangan berdendam pada sesiapa
Bersabarlah menerima
Segala-galanya dengan redha

Mungkin suatu hari
Kita akan bersama lagi
Aku masih mengharap
Segalanya kan berulang semula

b..bo..bor..bore..bored

|


d reason ber'blogging' balik is; so&&too bosan; enuff said


donoe

|
dear love
DECLARE WAR la eh?seems like you want war,i'll give dat war.m so so sorry.i tak tau knp i marah sangat && tak bertegur you.
|
i dont noe why i keep playin d pete murray songs. i wonder why m so sooo into him.



pleaseee :(
|
first; keep playin d same song, so beautiful by pete murray && keep lookin for blog's templates.

second; m so depressed.

third; feelin alone.

fourth; ask me anything here http://www.formspring.me/putetputeri

bang! | putet


still UNDER-CONSTRUCTION

|



HARAP BERSABAR...



people

|
2nd blog

HELLO blogger.2nd blog tp tak lah bagus.pemalas nak update.blog lama aku dh malas nk update.banyak sangat yg past && ada entry yg dh dibuang pn.

rasa nak hidup yg semulajadi back.

lotsofluf|putet