...

|
susah sangat ke nak bertolak ansur? eh susah sangat ke nak tolong orang? aku ingat yg dulu tu yg terakhir, tapi jd balik. knp orang suka pijak kepala aku? kalau lepas orang tu dah pijak kepala aku, and aku mesti tau diorang akan cakap "puteri ni bodoh la.bg je apa orang nak.ye kan aje apa orang cakap", moron listen here.. aku bukan bodoh tapi aku nak bgtahu, aku ada lagi rasa simpati untuk menolong orang and bukan mempergunakan sesiapa..this fake attitude wont be worthless laa. aku xcakap aku berpura-pura, tp orang akan tengok aku macam tu. tapi kalau dengan my siblings pun aku ada geti rasa bertolak ansur, xkan lah dengan kawan2 aku xde rasa macam tu. aku bukan nak cerita aku baik sangat, tapi aku nk bgtahu ciri2 yg aku ada yg buat korang cakap aku bodoh, tp korang sendiri tak ada..jd nyaa korang jeles kat aku kan. how lame. go die pls dgn perangai mempergunakan orang and tak rasa sikit bersalah and tak rasa nak ucap sepatah perkataan "terima kasih". aku banyak dah berterimakasih sampai satu masa, sekarang ni juga aku dah malas nk cakap dah ayat tu,rasa macam sia2 menolong orang yg tak berterimakasih tapi aku yg terhegeh2 ber"terimakasih" n "sorry".

I MISS YOUU :(

|


I LOVE YOU...


ini memang merepek tiba2 je kan.tak penah aku publish kt orang gmbr2 kami.tp baru satu ni je.cukup la.

he encourage me utk buat terbaik.dgn campur doa2 nya,doa2 dari mummy, abah.mmg aku sayang mummy, abah, muhsin(ocen) sangat!


p/s:oh tak lupa untuk kawan2 lain juga.terimakasih sangat :))

jangan menerus menghukum

|
ok firstly, hidup aku skrg upside-down,kdg2 aku hepi kdg2 aku ada mslh jiwa. tp mslh yg xdapat di-interpretasikan.

aku paling tak suka orang tak hiraukan masalah aku, pdhl aku terhegeh hegeh hiraukan masalah dia. aku bukan nak balasan yg sebaik baiknya, aku cuma mintak tolong sikit je. knp tak boleh bagi? bila kau betul2 terdesak, aku tolong kau, tp bila sampai aku yang susah, sikit je & baru sekali aku mintak tlg, kenapa tak boleh nak bg? pdhl, kau yg banyak kali mintak tlg aku, aku bg walaupun aku MENYAMPAH!! aku tetap bagi. aku menyampah sebab salah kau sendiri yg pemalas nak gila. bila belum sampai masa kau tak buat apa yg kau patut buat, tp bila dah sampai masa, kau terus cari aku untuk tunaikan hajat kau, nafsu yang mendorong untuk mementingkan diri sendiri! sekarang, org yg tak berpuas hati lah ditindas! semua tak elok dimata orang. tengok lah nanti bila kau dah mula ada kerjaya sendiri, kau akan ditindas balik! ye memang aku/kami2 tak pandai, tp jgn ambil kesempatan ok honey!

sbnrnya bkn pasal ni aku nk cerita...

skrg aku cuma nak kawan aku tolong bgtau apa salah aku sampai skrg kami dah tak bertgeur. mana silap aku tolong bgtau, jgn terus lari dari aku.

aku fikir ini mungkin balasan untuk aku sbb dulu aku pernah buat kawan baik aku. dimana dulu,pada mulanya, aku mmg marah sikit dgn dia tapi aku terus menerus lari kn diri dari dia tanpa beritahu kesalahan dia. dan skrg aku yg terkena balik macam mana aku buat dekat kwn baik aku yg dulu.

dan sekarang; JANGAN TERUS MENGHUKUM AKU. kerjasama amat dihargai.

sincerely,
puteri afiza